Талантливият ни актьор, превърнал се в последните две десетилетия години и

...
Талантливият ни актьор, превърнал се в последните две десетилетия години и
Коментари Харесай

Ивайло Христов за трети път се закичи със "Златна роза"

Талантливият ни артист, трансформирал се в последните две десетилетия години и в режисьор Ивайло Христов завоюва най-голямата премия за българско кино - " Златна роза ". Това му се случва за трети път - през 2002 година той бе почетен с нея за дебюта си " Емигранти " (режисиран взаимно с Людмил Тодоров), а през 2015-а - за " Каръци ". Не съумя само със " Стъпки в пясъка ", който загуби от " Източни пиеси " през 2010 година, само че пък тогава заслужи премията на публиката на фестивала във Варна. 

Призовете на 38-ия фестивал " Златна роза " бяха раздадени нощес в морската ни столица. Освен с огромната премия, филмът на Ивайло Христов " Страх " донесе и наградата за най-хубава женска роля на Светлана Янчева, както и премията на Съюза на филмовите дейци. Чернобялата лента разказва история за сложната обич сред безработна учителка и негър емигрант. Журито аргументира поддръжката си за " Страх "   по този начин: " за умеенето да се споделя в подигравателен жанр за доста съществени проблеми ". 

Най-добър артист в български филм за 2020 година пък е Иван Бърнев за превъплъщението си в " Житие " на Георги Стоянов и Войчех Тодоров. Специалната премия на журито отиде при " Сцени от живота на една актриса " с присъединяване на Радина Кърджилова и под режисурата на Иван Владимиров. Владимиров взе и оценките за постановка и сюжет, като бе окуражителен от журито за своето " умело и съобразително съчетаване на разнообразни гледни точки и създаване на безукорен актьорски отбор ".

" 18% сиво " на Виктор Чучков спечели наградата на град Варна, а  " Дани. Легенда. Бог " бе отличен за операторската работа на Румен Василев. За най-хубав дебют е разгласен излезлият през 2019 година и популярен сред необятна аудитория " Доза благополучие " на Яна Титова, а " Рая на Данте " с Владо Пенев и Радина Боршош заслужи награда от рецензията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР